Big Creek Slim (DK) och Crazy Hambones (D) 7/10

Lördag 7/10

 

Kl 20.00

Big Creek Slim

feat. Peter Nande (DK)

 

Kl 21.30

Crazy Hambones (D)

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Big Creek Slim feat. Peter Nande

 

Big Creek Slim, alias Marc Koldkjaer Rune, korades till Årets bluesartist i Danmark 2015. Året därpå kom CDn ”Keep my belly full”, årets bluesskiva i Danmark. Han bor i Brasilien, har turnerat och spelat in skivor på båda sidor av Atlanten. Han har spelat med bland andra legendariska bluespianisten Henry Gray, (Howlin’ Wolfs band), och Wolf är en av Marcs stora förebilder. Han har även influerats av Muddy Waters, Robert Johnson, Elmore James m fl. Den virtuosa munspelaren och multimusikern Peter Nande har Cookin’-publiken träffat på flera gånger.

 

Big Creek Slim - sång/gitarr, Peter Nande - munspel

Paul Jr. - bas och Jens Kristian Dam - trummor.

--------------------------------------------------------------------------

 

Crazy Hambones

 

Hambone är en gammal barnlek där man eldar upp varandra genom ett rytmiskt lårklappande som driver sjungande barn till högre och högre vokala höjder. Det beskriver också en mentalitet som bluesmusiker bör sträva efter även i dagens moderna tider.

Crazy Hambones avskalade sättning med munspel,gitarr och

trummor innebär att den koncentrerar sig på de musikaliska väsentligheterna, inspirerat av legender som Muddy Walters, Walter

Horton, Little Walter och Sonny Terry. Deras kemi och energi på scenen har bara ett syfte, publiken skall njuta och ha det riktigt trevligt. Vi får höra:

 

Henry Heggen på munspel, Brian Barnett på gitarr

Micha Maass på slagverk

(utsedd till Tysklands bästa bluestrummis 2017).