Cookin' Collection 9/9

Lördag 9/9

Cookin´ Collection

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Kl 19.00 - Arvid Nero + Erik Ivarsson

Arvid Nero känner vi som sångare i bl a The Magnolia och Neros Bluesband, två konstellationer där den begåvade sångaren Arvid Nero bjudit oss på soul & blues av transatlantisk modell. Temat för kvällen blir blues men kanske bjuds lyssnarna också på några av låtarna från Arvids kommande album. En trespårs singel finns redan nu att lyssna till på Spotify. Erik Ivarsson är en fena på gitarr och lapsteel, så det blir säkert mycket steel under kvällen. Erik är känd från band som Black Cat Bone och duon med sångerskan Sue Sergel.

----------------------------------------------------------------------------------

 

Kl 20.00 - Freddie Nyström Band

Blues och bluesrock på svenska. Ett band fyllt av spelglädje som i huvudsak spelar eget material med samtida svenska originaltexter.

En klassisk sättning med sång, gitarr, hammond, bas och trummor ger ett nyanserat och omväxlande sound där låten sätts i främsta rummet. Bandet har precis släppt en skiva, “Hem” som finns på bland annat Spotify.

 

Freddie Nyström - gitarr & sång, Staffan Dahl - hammond

Gunnar Kungur - bas, Uffe Jansson – trummor.

--------------------------------------------------------------------

 

Kl 21.00 - TooDää

TooDää ett kompisgäng som startade på 60-talet då i olika Boråsband som Ala Bursy & Hound Dogs. De spelar pop-rock-soul-blues. Gör nu comeback med en ny sångerska, superduktiga Maria Kirilov.

 

Maria Kirilov - sång

Pop Persson - trummor, Kent Persson - bas

Rune Thulin - gitarr, Lennart Davidsson - keyboard.

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Kl 22.00 - Magic Jove

Magic Jove är en rocktrio från Malmö (med Boråsaren Filiph Englund i fronten). Deras sound beskrivs bäst som dynamiskt, bluesigt och själfullt. Med influenser som Cream, Jimi Hendrix, Rival Sons, Lynrd Skynrd och The Allman Brothers står de för en mäktig liveupplevelse.

 

Filiph Englund - gitarr & sång

Oskar Melander - trummor och Bruno Oberdoerfer - bas.

--------------------------------------------------------------------

 

Kl 23.00 - A MEN va fan

Ett nöjesband med goa vänner från bl a Stadsteatern i Stockholm. Mest välkänd är trummisen Leif Andrée, skådespelare och TV-profil i Stjärnorna på Slottet, En plats i solen mm. Han har i ungdomen bott i Timmele en tid. Gänget bjuder på olika pärlor från rock- och bluestiden under 70-80-talet.