Roffe Wikström med band plus gäster 4/11

Lördag 4/11

Roffe Wikström

med band

plus gästerna

Lisa Lystam & Fredrik Karlsson

Förband - Lowboy Trio

---------------------------------

På scen kl 19.15

Lisa Lystam & Fredrik Karlsson

-----------------------------------------------------------------

Obs. Förhöjt biljettpris denna kväll.

 

Roffe Wikström med band

Presentationen är väl nästan överflödig på Roffe, en svensk blueslegend med makalös gitarrhantering och oefterhärmlig stämma. En arbetargrabb som gjort bluesen både svensk och politisk bitvis. Det brinner om hans texter, vare sig det är av glödande kärlek eller ilska i samhället. Med sig har han ett suveränt band, svenska elitmusiker med många års erfarenhet. Som kryddan på moset gästar Lisa & Fredrik med sin mentor och förebild Roffe. En riktig blueskväll där mognad möter hunger i ett unisont samarbete.

-----------------------------------------------------

Lowboy Trio

Denna nystartade Göteborgskonstellation tar blues på blodigt allvar. Från tidigare band (bl a Instigators, Jim´s Combo, Daniel Lemma, Naoko Sakata Trio) har de nu strålat samman för att leverera energisprakande rootsmusik i juke joint tappning. Explosiv Chicagoblues, förförisk southern soul & hypnotisk boogaloo.

Ett unikt sväng förpackat i ett genuint sound.

 

Stefan Dafgård - sång & munsp.

Martin Abrahamsson - sång & gitarr

Johan Birgenius - trummor.

-------------------------------------------------------

Lisa Lystam & Fredrik Karlsson

Två av våra nya toppartister inom svensk blues startar kvällen som duo. Tidigare unga talanger, nu erfarna och respekterade både i Sverige och delar av Europa redan i 25-årsåldern. Lisas innerliga sång, suveräna munspel och utstrålning lämnar ingen oberörd, och ”Skanky Freds” lekfullhet och variationsrikedom på gitarren ger mersmak.