Spoonful of Blues + Damer i Blues: Rita Engedalen, Margit Bakken 2/12

Lördag 2/12

Spoonful of Blues

Damer i Blues:

Rita Engedalen & Margit Bakken

I foajén 19.00: Double Comfort

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

Damer i Blues - Rita & Margit

Rita Engedalen har varit ett toppnamn i Norge i över 10 år. Hon har vunnit många priser och utmärkelser, bl a European Blues Challengei Berlin 2012. Med sig har hon Margit Bakken, också med en fantastisk röst, plus att hon spelar akustisk gitarr, gitarrbanjo och mandolin.

----------------------------------------------------

Spoonful of Blues

Det lite fartigare bandet Spoonful of Blues har “the one and only” Jostein Forsberg i fronten. Mer energisk sångare och entertainer har sällan skådats. Bandet som kör tung rockblues, kan få en hel lokal att gunga. Storstadsblues, klassisk rock, Memphisblues, rå Hill Countryblues och med en liten touch av reggae. Missa inte det tighta tunga kompet med Morten Omlids förträffliga fingerfärdighet på guran, basisten Tony Caddle som tungt men svängigt rytm-ankare och den fantastiska trummisen Eskil Aasland som dessutom körar mycket bra.

----------------------------------------------------

Double Comfort

En kompiskonstellation med två erfarna bluesrävar. PG Gustavsson, en fryntlig värmlänning som synts mycket på bluesscenerna i bl a Blueass Bluesband och Hot Dog Taylor. Stark röst, bra med guran och en mästare på munspel. Svempa Karlsson, genuin Boråsare som är född med basen i handen. Lirade många år med Interstate 40 RK, nu mer främst med Barrelhouse. Basen har fått sällskap av bastrumma, hiat, kör och ibland maraccas.