J. Åsling Roots & Friends feat. Loulou LaMotte 1/4

 

 

Lördag 1/4

J. Åsling Roots & Friends feat. Loulou LaMotte

Förband:

Trainwreck Remedys

------------------------------------------------------------------------------------

 

J. Åsling Roots & Friends feat. Loulou LaMotte

 

Från Malmö kommer läraren, bluesmannen och låtskrivaren Jörgen Åsling Roots & Friends + den grymma sångerskan Loulou LaMotte, född i Malmö men med rötter i Louisiana, USA. (Känd från Idol, Moreus, Ken Ring, melodifestivalen m fl).

Jörgen och Loulou har även bandet "Cadillac Records - the Chess Tribute Show", så att Loulou följer med på vissa konserter känns därför som ett naturligt steg. Hennes varma sätt och lättsamma attityd är en bra kombination till hennes enorma röst.

Åsling Roots fick förra året fantastisk respons för skivan "The Stockholm Sessions", både i Sverige men också i länder som England, Tyskland och USA där den spelats på 129 olika radiostationer. I aug -15 blev Åsling intervjuad av Blues Matters UK, detta för att recensenten var så imponerad av musiken. Bandet spelar mest sin egen originalmusik, en blandning av blues, soul och americana men det blir även en del T-bone och lite uptempo swingnummer, dessutom kryddar Loulou med fina Etta James-nummer.

 

J. Åsling - Gitarr/sång (aka Sir J)

Svempa Lundekvist - Piano/orgel (Gunhild Carling)

Micke Elofsson - Bas (spelat 7 år med Peps, Fjellis Fjellström)

Ulf Göransson - Trummor (Blues Sisters)

Loulou LaMotte – Sång

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

Trainwreck Remedys

Med en musikalisk grund i blues, country och hel del rock'n'roll levererar Trainwreck Remedys musik för musikälskare. Med en medryckande liveshow, häftiga gitarrlicks och whiskeydoftande sång kan ingen undgå detta band. Musiken talar för sig själv och några av influenserna är Roger Alan Wade, Seasick Steve och AC/DC. Många gig, CD-släpp och musikvideo på Youtube, det unga bandet är redan erfarna. Musik skall vara på riktigt, Trainwreck Remedys är PÅ RIKTIGT!

 

Kenny Wern - Gitarr och sång

Oscar Wigner - Gitarr och sång

Adam Kullberg - Bas och sång

Niklas Mellberg - Trummor och Sång.

 

--------------------------------