Women on Stage 4/3

 

 

Lördagen 4/3

Women on Stage

Angela Brown & Top Dogs

Johanna Lillvik

Barrelhouse

Obs. Förhöjt biljettpris denna kväll.

--------------------------------------------------------------------------

 

 

Angela Brown&Top Dogs

Möt Angela Brown, big voice-bluesdiva av första graden: fräck, bullrig och oberäknelig griper hon sig an bluesen med humor, inlevelse och naturligtvis den fantastiska stora rösten. Att hon dessutom har skådespelarbakgrund är lätt att förstå, hon gestaltar varje låt som en egen berättelse. Publiken får uppleva det mänskliga tillståndet i stort och smått, från ”Waiting for the blues to come in”, väninnan Deitra Farrs uppgörelse med livspusslet, till Bessie Smiths klassiska katastrof-thriller ”Backwater blues”. Sommarens turné, som började på Åmåls stora scen och slutade på ett utsålt Nefertiti i Göteborg blev en rejäl succé, och planerna på en uppföljning började omedelbart! Angela Brown gör turnépremiär i Borås, kompad av Top Dogs förstärkta med välkände honkern Mighty Bo Gustafsson på sax. Tung, svängig blues med en smak av gospel framförd av en av världsbluesens allra främsta estradörer!

 

Angela Brown - Sång

Sverker Blomberg - Gitarr

Patrik Norrman - Bas

Fredrik Bergström - Trummor

Erik Pettersson - Hammond och keyboards

Mighty Bo Gustafsson - Saxofon

---------------------------------------------------------------------------------------

 

Johanna Lillvik

Johanna Lillvik från Borås skriver och spelar en säregen blandning av pop, rock, folk och jazz. Med pianot som grund och en samling eminenta musiker, ger hon sig ut på en musikalisk skattjakt för att hitta unika kombinationer av rytmer och melodier. Intensiteten är hög och scennärvaron är absolut under hennes konserter. Johanna är en artist som definitivt bör upplevas live. Under våren är hon aktuell med sitt efterlängtade EP släpp. En produktion som tagit lång tid att färdigställa, men som speglar hennes noggrannhet och bredd som låtskrivare.

------------------------------------------------------------------------------------

Barrelhouse

Gammal blues rostar aldrig! Boråsbandet Barrelhouse spelar 20-30-talsblues hämtat från de kvinnliga artisterna som kämpade tufft i den amerikanska södern. Maria Hallins fantastiska sång tränger in och greppar tag i lyssnarna. Hennes intresse för låtarnas historik lyser som en gloria runt henne. Martin Henrikssons lir på guran passar in som hand i handsken. J-O Mazetti bidrar till att det svänger skönt om saxofonerna. All round-musikanten Svempa Karlsson står för rytmsektionen på bas, trummor, hi-hat och lite kör dessutom. Mysigt och kaxigt på en gång, ”in the old fashion style”!

 

Maria Hallin - Sång

Martin Henriksson - Gitarr

Jan-Ola Mazetti - Saxofon

Sven Karlsson - Bas & Trumma