Våren 2024

17 februari
Gränslös pop, rock eller blues?Mikael Rickfors Trio

Vilken röst han har! Mikael Rickfors är en legend inom svensk rock, blues, pop som sångare, gitarrist och inte minst låtskrivare. Flera av hans låtar har spelats in av världstjärnor som Cindy Lauper, Carlos Santana, Percy Sledge m.fl. Karriären startade med egna bandet Bamboo, sedan blev Micke värvad som sångare i engelska toppbandet The Hollies (-71-73). Efter några år blev det Sverige och solokarriär, Grymlings, superhiten ”Vingar” (för pengarna), Mello och mycket annat. Nu är det turnéer med frun Louise och vännen Jonathan. Louise Raeder har en lång meritlista som skådespelare och sångerska, exempelvis i Kristina från Duvemåla. Jonathan Stenson har både en egen karriär   med blues på svenska och som gitarrist med Rickfors, Mats Ronander och tidigare med Ola Magnell.

Mikael Rickfors -sång/gitarr
Louise Raeder – sång/rytminstrument
Jonathan Stenson – gitarr/körTrainwreck Remedys

Tuffa, glada, hårda och mjuka – här är grabbarna som vågar mixa sin musik inom blues, rock och country med massor av energi och ibland lite bus. Egna låtar om livets vardagligheter blandas med några väl valda hitlåtar med egen kryddning. Sångaren Kenny Wern tar ned tonerna djupt ner i källaren medan övriga i bandet öser spelglädje som smittar publiken till både dans och head banging. Yihaa!


Oscar Wigner - gitarr
Johan Molin - trummor
Adam Kullberg - Bas
Kenny Wern - sång / gitarr
-----------------------------------------------------------------

9 mars
Women on StageThe Stomping Academy

The Stomping Academy är ett musikaliskt Boråskollektiv och en välkänd liveattraktion. Bandet har både gigat i Oslo, Kosovo och på högskolan i Borås. Deras spelglädje smittar av sig och får allas fötter att steppa loss. Föör många instrument på scenen kan man inte ha, och gärna några som sticker ut lite också. Retro- och saxglad musik, som en mix mellan 60-talet och en romans mellan en själv och ens svarta moln. Ibland mixas två låtar ihop, ett genialiskt trick som de lätt hanterar genom sin starka musikalitet. Visst låter det spännande?!!


Louise Hoffsten

I över tre decennier har hon berikat den svenska låtskatten med nära tjugo studioalbum som flyter mellan blues, visa och rock. Inte sällan med munspelet i hand har hon turnerat landet runt flera gånger om och kommit att bli en av Sveriges mest folkkära låtskrivare, artister och musiker.  2022 tilldelades Louise Hoffsten Musikförläggarnas Hederspris. 

Louise Hoffsten – Sång & Munspel

Rikard Krantz – Akustisk gitarr, Banjo & Kör

Johan Glössner – Elgitarr Baryton, Cajun, Fottamburin & Kör


-----------------------------------------------------------------

13 april
Rakt, ärligt & svensktWineyard'n'Ash


Wineyard'n'Ash har sina rötter i lilla Annelund där Anna och Thomas växte upp. Men först efter många år av musicerande på var sitt håll, började de träffas, dricka kaffe och öva. Det gav snabbt spelningar i både kyrkor och på krogar. Wineyard'n'Ash spelar sina rockfavoriter akustiskt och på sitt eget sätt.


Anna Wingård - sång
Thomas Askerling - gitarr / sång


Fredrik & Puritanerna


Flanellskjortor, svett och tårar är det som i korta drag beskriver ett möte med Fredrik & Puritanerna. Fredrik är ursprungligen från arbetarstaden Norrköping, samma kvarter som Eldkvarn. Han skriver musik om förbjuden kärlek och sökandet efter de svar vi människor brottas med dagligen. De som säger att blues på svenska inte går att göra har fel. Bandet har tre gånger fått stående ovationer på Sveriges största bluesfestival ”Åmåls Blues Fest”. Det svenska bluesarvet förs vidare från idolerna Rolf Wikström och Totta Näslund. Två gånger har de fått utmärkelsen månadens hit i Sveriges Radio P4.

Som låtskrivare visar Fredrik målande känslouttryck och en personlig närvaro i texterna, hans gitarr och sång är skitigt nervkittlande, energisk och dessutom trollbindande.

Puritanerna består av basisten Surjo Benigh som har en meritlista längre en de flesta musiker, och trumslagaren Jonas ”wasa” Backman, med rötter från Nordens New Orleans Vasa.


Fredrik Karlsson - gitarr / sång
Surjo Benigh - bas / kör
Jonas Backman - trummor / kör

-----------------------------------------------------------------

4 maj
Jam-premiärHometown Mojos

-----------------------------------------------------------------


Förköp Tickster.

 

Pris om inget annat anges på respektive kväll
300 kr för icke medlem

250 kr för medlem

100 kr för Stud. och ungdom under 26 år
(Biljetter till nästa spelning släpps dagen efter föregående)

 

Bordsbokning:

Kontakta restaurangen
Orangeriet i Borås

033-10 88 01


Obs! Bokar man bord så är man inte garanterad biljett

Förköp rekommenderas.


Välkommen !